Често задавани въпроси

КАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ ИМАТ ВАШИТЕ УЧИТЕЛИ?

Всички наши преподаватели са квалифицирани учители с роден език английски. Те имат богат международен опит в преподаването на английски език на деца и възрастни. Подходът им е индивидуален към всяка група и към всеки ученик.

КОЛКО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА НАУЧА ЧУЖД ЕЗИК?

Усвояването на английски език предполага развиването на умения и способности, които изискват системни упражнения, както при изучаването на музикален инструмент. Необходимостта от автоматизиране на знанията правят процеса на обучение по чужд език по-различен от процеса на обучение при точните науки.
Ние съветваме нашите курсисти да учат поне една учебна година. Точно толкова време е необходимо за покриване на двете основни нива – Beginner и Elementary. Редовното посещение на занятията и самоподготовката са от решаващо значение. Важно за всички, които желаят да продължат в по-високите нива е да знаят, че според новата програма на Orange House всички нива след Beginner се покриват за два учебни срока по 48 астрономически часа. Това означава, че за Pre-IntermediateIntermediate и Upper-Intermediate ще са ви необходими още около две години. Тези ориентировъчни срокове могат да бъдат съкратени чрез интензивни програми.

А МОИТЕ ДЕЦА? КОЛКО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА НАУЧАТ ЧУЖД ЕЗИК?

В OrangeHouse предлагаме програма от всички нива на обучение по английски език, която ще помогне на вашето дете да достигне до успешното полагане на международно признатите изпити за владеене на английски език, например CAEIELTS или TOEFL.

ЗА КОЛКО ВРЕМЕ МОГА ДА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ИЗПИТ?

Всички курсове за подготовка за изпити се провеждат целогодишно в рамките на един учебен срок (учебните срокове в OrangeHouse имат продължителност 12 седмици). За да се включите в сертификатна група се изисква да владеете езика поне на ниво Intermediate. Всеки изпит има определен формат и критерии за оценяване, така че нашите курсове ще ви помогнат да изградите подходяща стратегия, за да покажете максимално добре знанията си.

СЕРТИФИКАТИТЕ НА ORANGEHOUSE ВАЛИДНИ ЛИ СА КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ВЛАДЕЕНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК?

При завършване на всяко ниво, курсистите получават сертификат с оценка от курса на обучение при нас. Сертификатите, които се издават от езиковите центрове имат по-скоро информативен характер и се приемат като доказателство за преминато обучение от някои работодатели.

КАКВО ДА НАПРАВЯ, АКО ГРУПАТА В КОЯТО СЪМ НЕ ОТГОВАРЯ НА МОЕТО НИВО?

Групата, която е подходяща за вас е определена според резултата от входящия тест, който сте положили. При граничен резултат на входящия тест е възможно да не попаднете веднага в най-подходящата за вас група. В такъв случай трябва да се консултирате с учителя си и ние ще ви предложим по-добър вариант.